Universal Music Group (UMG), eğlence markaları için bir NFT platformu olan Curio ile birlikte UMG’nin plak şirketleri ve sanatçılarıyla birlikte NFT projeleri başlatmak için çalışıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Cruio ile yapılan bu iş birliği, UMG’nin sanatçı ve plak şirketi kadrosuyla gelecekteki NFT projeleri oluşturmasına ve başlatmasına olanak tanıyacak. Bununla birlikte her proje için özenle seçilmiş, özgün hayran odaklı koleksiyonlar yayınlamak için daha fazla ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlayacak.

Universal Müzik Grubu’nun Dijital Stratejisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Nash konuyla ilgili olarak: “UMG ve markalarımız, sanatçılarımızın hayran kitleleri ve yeni takipçilerle birlikte özgün bir şekilde etkileşim kuran ve onlarla konuşan NFT projeleri geliştirmeye odaklandı.

Curio ile birlikte markalarımız, bu premium projelere ev sahipliği yapmak için güvenli ve özel bir platforma sahip olacak. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanından koleksiyonculara ve hayranlara, en sevdikleri sanatçılardan ve markalardan ilham alan benzersiz parçalar edinmeleri için yeni fırsatlar sağlayacak.

UMG, Web3’ün evriminin yaratıcılıkları için heyecan verici yeni yollar sağlamasını sağlamak için çalışan sanatçılarımızı ve etiketlerimizi ön plana çıkaran bu alanda yeni fırsatlar geliştirmeye odaklanmış durumda.” ifadelerini kullandı.

2020’de kurulan Curio, ilk NFT’lerini geçtiğimiz yılın Şubat ayında çıkardı. Şirket bugüne kadar eğlence sektöründeki markalarla brilikte 75.000’den fazla NFT yayımladı.

YouTube NFT ve Web3 teknolojilerinde büyük bir potansiyel görüyor

KaynakThe Block