ABD hisse senetlerine bağlanmak ve ticaret yapmak için fintech uygulamaları için API’ler sunan bir hisse senedi aracılık platformu olan Alpaca, 50 milyon dolar yatırım aldı ve kripto para birimi ticaretini başlatma planını açıkladı.

2018 yılında kurulan Alpaca, bugüne kadar Avrupa, Güneydoğu Asya, Afrika, Kuzey ve Latin Amerika’da aracılık hesaplarında ve ortaklıkları genişleterek yüzde 1500’lük bir büyüme kaydetti.

Alpaca CEO’su Yoshi Yokokawa şirketin gelecek planlarıyla ilgili olarak: “Yıl sonuna kadar, API’lerimizle oluşturulmuş 100’e yakın küresel FinTech uygulamasının hisse senedi alım satım platformlarında yayına girdiğini göreceğiz. Dünyanın dört bir yanında bu fırsata hiç sahip olmayan yerlerde ve yatırımı demokratikleştirme vizyonumuzu paylaşan FinTech ortakları aracılığıyla ABD şirketlerine yatırım yapma yeteneğinin kilidini açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Firma şimdi hem bireysel tüketiciler hem de B2B ortakları için bir kripto para birimi ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Müşteriler yakında Alpaca’nın geliştiriciye yönelik API’leri aracılığıyla kripto para birimleri satın alabilecek, satabilecek, tutabilecek ve takas edebilecek.

Microsoft kripto token oluşturma hizmeti için yeni bir patent aldı

KaynakFinextra