Microsoft, farklı dağıtık defterler için kripto token’ları oluşturmayı daha kolay ve daha verimli hale getirerek kullanıcıların blokzinciri uygulamaları geliştirmesine yardımcı olabileceğini söylediği bir yazılım için patent aldı.

Patente göre, farklı blokzincirlerinde standardizasyon olmaması nedeniyle token oluşturmak ve yönetmek şu anda zor ve zahmetli bir süreç.

Microsoft’un patenti, kullanıcıların token’lar oluşturmasına ve bunları farklı ağlarda yönetmesine yardımcı olmak için defterden bağımsız bir sistem tanımlıyor.

Bir kullanıcıdan bir talep alındığında sistem, çeşitli niteliklere ve kontrol işlevlerine sahip şablonlar sunar. Bunlar, örneğin dijital veya fiziksel bir varlığı temsil eden gerekli token türüne bağlı olacak. Kullanıcı istenen şablonu seçtikten sonra sistem, token’ı belirlenen ağlarda oluşturabilecek.

Sistem ayrıca token’ları yönetmek için ortak bir arabirim sağlar, bu nedenle geliştiricilerin onlarla etkileşim kurmak için token’lara özel kod hakkında endişelenmesi de gerekmez.

Microsoft’un token oluşturmayı kolaylaştıran bu patenti elbette gerçeğe dönüşecek diye bir kaide yok. Ancak kripto alanındaki gelişmelere ve büyük teknoloji firmalarının çalışmalarına bakacak olursak teknoloji devinin bu duruma kayıtsız kalması da pek olası görünmüyor.

Microsoft’un merkeziyetsiz kimlik hayali gerçeğe dönüşüyor

KaynakCoinDesk