33 milyar dolar değerlemeyle dünyanın en büyük FinTech şirketlerinden biri olan Revolut, kendi kripto token’ını piyasaya sürmeye hazırlanıyor olabilir.

CoinDesk’in Revolut’a yakın kaynaklarından biri, FinTech’in sabit akçe (stablecoin) oluşturmak yerine Binance’in BNB’si gibi bir değişim token’ı gibi bir şey üzerinde çalıştığını söyledi.

Kaynaklara göre Revolut’un token planları şimdilik Avrupa ve ABD dışındaki bölgeleri hedefliyor. Revolut kendi token’ını çıkartırsa kripto para hizmetleri sunan diğer FinTech’lerden ayrılmış olacak.

Şirket henüz iddialarla ilgili bir açıklama yapmadı.

Londra merkezli FinTech, geçtiğimiz haftalarda Dallas’ta bulunan WeWork için üyelik ücretini bitcoin ile ödeyeceğini duyurmuştu. Halihazırda Avrupa Birliği bankacılık lisansına sahip olan firma, Robinhood gibi firmalarla perakende sermaye piyasası alanında rekabet edebilmek için ABD’de b,r broker (komisyoncu) lisansı aldığını da duyurdu.

Revolut’un şu anda dünya çapında 16 milyondan fazla müşterisi var ve ayda 150 milyondan fazla işlem görüyor. Şirketin kripto para piyasasına yönelik hamleleri kullanıcıların kripto paraları benimsemesi üzerinde de olumlu bir etki yaratıyor.

Her ne kadar Revolut’un kendi kripto token’ını çıkarması çok uzak bir ihtimal gibi görünmese de tüm bunların henüz bir iddia seviyesinde olduğunu unutmamak gerekiyor.

Revolut, platformuna 11 yeni kripto para birimi ekledi

KaynakRevolut