Neobank olarak da adlandırılan yeni nesil banka Revolut, 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren “kriptodan harca” özelliğini müşterilerine sunmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre müşteriler Revolut kartlarını kullanarak kripto ile ödeme yapabilecekler. Bununla birlikte bu özelliği kullanmayı seçenler sınırlı bir süre içim yüzde 1 oranında para iadesi kazanacaklar. Para iadesi kampanyasından şimdilik sadece İngiltere’deki müşteriler yararlanabilecek.

Revolut’un yeni özelliği, dijital bankanın İngiltere’de kripto hizmetleri sunabilmek içim Mali Davranış Otoritesi’nden izin almasının ardından geliyor. İngiliz FinTech, müşterilerine kripto ile harcama özelliği sunabilmek için uzun süre düzenleyici onayı bekledi.

20 milyondan fazla bireysel kullanıcısı bulunduğunu söyleyen şirket, uygulamasında SOL, AVAX ve hatta Shiba Inu olmak üzere 40’tan fazla kripto para biriminin ticaretine imkân tanıyor. Dijital banka ilerleyen dönemlerde kendi token’ını da bunların arasına eklemeyi planlıyor.

İngiltere’de yaptığı lisans başvurusuyla birlikte vites yükselten Revolut, bir süredir kripto para birimlerine yönelik önemli adımlar atıyordu. Sadece geçtiğimiz Ağustos ayında şirket, uygulamasına 22 farklı kripto para birimini getirdi.

Super App olarak da bilinen Revolut, kriptoya yaptığı önemli yatırımlar sonrasında kripto ile ödeme özelliğini de getirerek müşterilerinin harcamalarını kolaylaştırmak istiyor. Revolut kart sahipleri artık kripto bakiyelerini alışveriş, yemek ya da çeşitli servisler için kullanabilecekler.

Google ve Coinbase bulut hizmetlerinde kripto ödemeleri sunmak için ortaklığa gitti

KaynakCoinDesk