Microsoft’ta Oyunlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Phil Spencer, Axios’a verdiği bir demeçte oyunlar için NFT kullanımını izlediğini ancak buna dair bazı endişeleri olduğunu dile getirdi.

Spencer konuyla ilgili olarak “Bugün NFT’lere dair söyleyeceğim şey, bence çok fazla spekülasyon ve deney yapılıyor ve bugün gördüğüm bazı reklam öğeleri eğlenceden daha çok sömürücü geliyor.“. ifadelerini kullandı. Spencer, her oyunun böyle olmadığını da sözlerine ekledi.

Piyasa değerlemesi açısından en tepedeki NFT oyunları kısa sürede birçok taklitçinin ortaya çıkmasına neden oldu. Axie Infinity token’ının piyasa değeri 8,8 milyar dolar, Decentraland’in kriptosu 4,3 milyar dolar ve The Sandbox 2,9 milyar dolar değerine ulaştı. Hal böyle olunca bu oyuncuları taklit etmeye çalışanların sayısı da bir hayli arttı.

Oyun dünyası NFT’ler konusunda bölünmüş durumda. Bir taraf bunun kabaca “yutturmaca” olduğunu düşünüp tamamen uzak dururken diğer taraftan play-to-earn sisteminin bir parçası olam kitlede artış gözleniyor.

Konunun uzmanları ise NFT’ler konusunda her ne kadar dolandırıcılara ve sömürüye dikkat edilmesi gerektiğini söylese de NFT’lerin basit bir “heves” olarak nitelendirilmemesi gerektiği görüşündeler.

Microsoft oyunların telif hakkı için blokzinciri kullanacak

KaynakLedger Insights