Nijerya bankaları, hem token sahiplerine hem de Nijerya ekonomisine avantajlar sağlamak üzere tasarlanmış yeni bir dijital para birimi olan cNGN’yi oluşturmak ve denetlemek için işbirliğine gidiyor.

Proje içinden anonim kalmayı tercih eden kaynaklara göre, cNGN tokenı ülkenin itibari para birimi olan Nijerya nairası ile desteklenecek ve ona sabitlenecek.

Popüler stablecoin’lerde olduğu gibi, cNGN de çeşitli halka açık blockchain’lerle birlikte çalışabilirlik sunarak küresel transferleri zahmetsiz hale getirecek ve uluslararası kullanımı kolaylaştıracak.

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan eNaira’nın aksine bu yeni stablecoin, halka açık blockchain’ler (Bantu, Polygon, Ethereum, BNB Smart Chain ve Tron) üzerinde geliştirildi. Önde gelen blockchain teknolojisi ve fintech şirketleri tarafından yönlendirilen projede büyük bankalar lisanslı saklama sağlayıcısı olarak görev alacak.

cNGN, eNaira’nın yerini almak yerine bir tamamlayıcı olarak hizmet vermeyi planlıyor. Nijerya Merkez Bankası (CBN) tarafından daha geniş imkanlarla oluşturulan eNaira’nın aksine, cNGN Nijerya bankalarının dahil olduğu bir konsorsiyum tarafından denetlenecek.

Kaynaklara göre CBN, Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dijital hizmetler sunmak için gereken hantal sürecine rağmen finansal sistemin blockchain teknolojisini desteklemesini ve kolaylaştırmasını istediği için Nijeryalı bankalara öncelikle izin verdi.

Norveç CBDC araştırmasının dördüncü aşamasını tamamladı

KaynakCoinTelegraph