USDC stablecoin’in ihraççısı Circle, dolar destekli dijital varlığına erişimi genişletmek amacıyla önde gelen Latin Amerika fintech’i Nubank ile ortaklığa gittiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, “USDC desteği başlangıçta Nubank Cripto’nun bir parçası olarak sunulacak ve Brezilyalı kullanıcılarına dijital dolar satın alma ve tutma erişimi sağlayacak” ifadesi kullanıldı. Nubank’ın Latin Amerika’da 90 milyon, Brezilya’da ise 85 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

Circle’ın bu duyrusu, Nubank’ın da bu hafta kripto ticaretinin maliyetini düşürmek için Talos ile ortaklık kurduğunu duyurmasıyla aynı zamana denk geldi.

Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Brezilya’nın “dijital para kullanımı ve benimsenmesi için itici bir güç olarak ortaya çıktığını” söyledi. Allaire, “Nubank ile ortaklığımız USDC’nin küresel erişimini genişletmede önemli bir anı işaret ediyor.” açıklamasında bulundu.

Nubank’ın kripto kolu genel müdürü Thomaz Fortes yaptığı açıklamada, “Bu teklif ve Circle’ın USDC’sinin özellikleri sayesinde, Nubank Cripto’yu uygulamamızda bulunan diğer finansal hizmetlerle entegre etmek için gelecekteki olasılıkları değerlendiriyoruz” dedi.

Brezilya dijital varlık ekosistemi

Güney Amerika’nın en büyük ülkesinde dijital varlıkların tüketici tarafından benimsenmesini teşvik etmeye yönelik ilgi ivme kazanmaya devam ediyor. Coinbase ve ödeme firması Ramp gibi büyük kripto firmaları buradaki varlıklarını büyütmeye çalışırken, 200 milyondan fazla insanın yaşadığı Brezilya kendi dijital para birimini geliştirme hazırlığında. Ayrıca Brezilyalıların yüzde 70’inden fazlası halihazırda Pix adlı bir eşler arası dijital ödeme uygulaması kullanıyor.

Blockchain kimlik doğrulama platformu Tokenproof – Adidas iş birliği duyuruldu

KaynakThe Block