Son dönemde sayıları artan stablecoin özelindeki gelişmelere bir yenisi daha eklendi ve Arjantin merkezli Num Finance, Kolombiya Pezosuna bağlı Stablecoin dağıtmaya başladı. İşte konuya ilişkin ilk detaylar…

Bireyseller ve şirketlerin kripto para birimlerine ve genel itibarıyla finansmana erişimini kolaylaştırmak için Latin Amerika’daki para birimlerinden oluşan stablecoin’ler üreten Arjantin merkezli Num Finance, Polygon ağında nCOP adı verilen Kolombiya pezosuna sabitlenmiş bir stabilcoin başlattı.

Konuya dair açıklamasında Num Finance CEO’su Agustin Liserra, “Kolombiya, ülkeye giren yaklaşık 6,5 milyar dolar ile Latin Amerika’daki en büyük havale merkezlerinden biri. Num Finance, insanların havale olarak nCOP gönderip almaları ve bundan kazanç elde etmeleri için yeni bir fırsat sunuyor.” dedi.

Havale piyasasını hedefleyen aşırı teminatlı nCOP stabilcoin’i, Kolombiya’nın yılda aldığı 6,5 milyar dolarlık havaleden faydalanmayı amaçlıyor. Bu son stablecoin, Num Finance’in Arjantin pesosu ve Peru soluna sabitlenmiş olan diğerlerini takip eden üçüncü stablecoin’i ve şirketin bu alandaki iddiasına işaret ediyor.

Lansman, Num Finance’in geçtiğimiz Mayıs ayındaki 1,5 milyon dolarlık tohum öncesi finansman turunu takip ediyor ve şirketin diğer Latin Amerika para birimleriyle bağlantılı stabilcoin’leri keşfetme planlarının devam ettiği bildiriliyor.

Ağustos ayı içerisinde popüler online ödeme sistemi PayPal da, Ethereum destekli Stablecoin’i PYUSD’yi piyasaya sürmüştü.

KaynakSoyhodler