Kripto firması Paxos, ülkede USD destekli yeni bir stablecoin başlatmak için Singapur’da yeni bir varlık kurdu.

Paxos, “Paxos Digital Singapore Pte. Ltd.” şirketinin Singapur Para Otoritesi’nden (MSA) prensip onayı aldığını açıkladı. Yeni kuruluş, yasal değişiklikler yürürlüğe girmeden önce Singapur’un yakın zamanda sonuçlandırılan stablecoin düzenleyici çerçevesine uyacak USD destekli bir stablecoin çıkaracak.

Ağustos ayında MAS, Singapur doları veya ABD doları da dahil olmak üzere herhangi bir G10 para birimine sabitlenmiş para birimindeki stablecoin’ler için geçerli olan düzenleme çerçevesini tamamlamıştı. Stablecoin’lerinin “MAS tarafından düzenlenen stablecoin’ler” olarak tanımlanmasını isteyen kripto şirketlerinin bu çerçeveye uyması gerekiyor.

Paxos, ABD doları destekli olması ve Singapur’daki yeni kuruluşu tarafından basılacak olması dışında yeni stablecoin’i hakkında daha fazla detay vermedi.

Paxos halihazırda kendi ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri’nden USDP adında USD destekli bir stablecoin sunuyor. Singapur tüzel kişiliği, yerel düzenlemelere uyumu sağlamak ve Paxos’un ABD’deki PayPal ortaklığına benzer şekilde Singapur’da USD destekli stablecoin ihraç etmek için kurumsal müşterilerle ortaklıkları kolaylaştırmak amacıyla kuruldu.

Ağustos ayında PayPal, Paxos tarafından çıkarılan PYUSD adlı USD destekli bir stablecoin piyasaya sürmüştü. Binance de bir zamanlar kripto borsasının BUSD stablecoin’i için bir Paxos ortağıydı. Ancak Paxos, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın stablecoin’in ihracını durdurmasını emretmesinin ardından artık BUSD basmıyor.

Paxos, Bank of America, Peter Thiel’s Founders Fund ve Coinbase Ventures gibi yüksek profilli yatırımcılar tarafından destekleniyor. Firma bugüne kadar toplam 540 milyon doların üzerinde fon topladı ve 2021’deki son D Serisi turunda şirkete 2,4 milyar dolar değer biçildi.

Nubank’in blockchain altyapısı Paxos ile sağlanan hizmeti 1 milyon kullanıcıya ulaştı

KaynakThe Block