Paxos, Paxos USDP stabilcoin’ini Solana blockchain’inde başlatmak için düzenleyici izni aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre daha önce Ethereum’a özel olan bu girişim, Paxos’un kurumsal ve tüketiciye dönük işletmelerinin inovasyonu ve gelişimi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Aynı zamanda PayPal stablecoin’inin de ihraççısı olan Paxos, bunları sadece Ethereum üzerinden sunuyordu. Solana’ya genişlemesiyle birlikte şirket, kesintisiz ve verimli finansal çözümler sunma konusundaki çalışmalarını ilerletmiş oldu.

Paxos Strateji Başkanı Walter Hassert konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Stablecoin platformumuzun Solana’yı destekleyecek şekilde genişletilmesi, stablecoin’lerin günlük tüketiciler için her yerde bulunmasına yönelik önemli bir adıma işaret ediyor. Paxos, stablecoin piyasasında gözetim, rezerv yönetimi ve ihraç standartlarını belirledi. USDP’yi Solana’ya entegre ederek herkesin en güvenli, en güvenilir stablecoin’leri almasını ve kullanmasını kolaylaştırıyoruz.

Solana kurucu ortağı Raj Gakal ise buna karşılık, “Paxos’un stablecoin ihracını Solana blockchain’ine getirme kararı, Solana’nın yüksek performanslı ağının ve düşük işlem ücretlerinin düzenlemeye tabi finansal ürünleri nasıl destekleyebileceğini ve Paxos gibi liderlere ölçeklendirme ve inovasyon için yeni yollar sunabileceğini gösterecek. Solana ağı, Paxos’un daha açık ve mali açıdan güçlendirici bir gelecek vizyonunu ilerletmesine olanak tanıyacak.” açıklamasında bulundu

Solana’dan NFT basımına hız ve maliyet avantajı kazandıracak inovasyon

KaynakPaxos