PayPal İngiltere, ülke içinde kripto varlık faaliyetleri sunmak için Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi’ne (FCA) kaydoldu.

Mali düzenleyicinin web sitesine göre kayıt, 31 Ekim’den itibaren geçerli olacak. Ancak FCA’in web sitesinde yer alan bir bildirimde, FCA aksini kabul etmediği sürece PayPal’ın İngiltere’deki geçerli belirli kısıtlamalara tabi olacak.

Bunun ötesinde FCA, eşler arası işlemleri kolaylaştırmak, ilk para arzlarına dahil olmak, staking hizmetleri sağlamak, kripto varlık ödünç verme ve ödünç alma gibi DeFi faaliyetlerine katılmak da dahil olmak üzere yasaklı hizmetlerin bir listesini de açıkladı.

PayPal İngiltere ayrıca “kripto varlıkları parayla veya parayı kripto varlıklarla takas etmek için otomatik bir süreç kullanan bir makineyi” çalıştıramayacak.

Kripto satın alımlarının duraklatılması

Ağustos ayında PayPal, FCA kuralları nedeniyle Birleşik Krallık’taki kripto satın alma olanağını duraklatmıştı. Bu durum 2024 yılına kadar devam edecek.

PayPal’ın kripto kaydı, İngiltere Hazinesi’nin bu haftanın başında kripto varlık faaliyetinin gelecekteki düzenlemesine ilişkin nihai teklifini yayınlamasının ardından geldi. Teklifler, Birleşik Krallık hükümetinin ilk kez birkaç kripto varlık faaliyetini finansal hizmetler için düzenleyici çerçeveye getirme niyetini özetliyordu.

Birleşik Krallık’ta kripto hizmetleri sunan şirketlerin kayıt için onaylanması ve FCA’in kara para aklamayı önleme kurallarına uyması gerekiyor.

PayPal’dan Ethereum destekli Stablecoin

KaynakThe Block