Polygon, ekosistemde heyecan uyandıran bir duyuru paylaştı. İşte detaylar…

Ethereum ağında ortaya çıkan problemleri yan zincir çözümü ile çözmeye odaklanan, Hindistan merkezli blockchain teknoloji oluşumu Polygon, ekosistemde heyecan uyandıran bir duyuru paylaştı.

“Geliştiriciler tarafından geliştiriciler için oluşturuldu” sloganıyla da tanınan Polygon’ın Ethereum uyumlu 2. katman ağı olan Polygon zkEVM (sıfır bilgi kanıtları üreten Ethereum Sanal Makinesi) teknolojisinin betasının 27 Mart 2023’te yayınlanacağı açıklandı. İlgili beta sürüm, Ethereum Mainnet (ana ağ) üzerinden yayına girecek.

Kripto para birimi MATIC ismiyle anılan Polygon’un beta aşamasında sorunların tespit edilip giderilmesine odaklanılacak.

ZK teknolojisini yayma yarışı devam ederken Polygon Kurucularından Sandeep Nailwal, “Polygon zkEVM Mainnet Beta’nın 2023’ün ilk çeyreğinde söz verdiğimiz gibi piyasaya sürüleceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz,” diyor ve ekliyor: “Polygon’un zkEVM Mainnet’i Ethereum Mainnet’e ulaşan ilk “tamamen EVM eşdeğeri” zk rollup’ı olacak.”

Güvenlik vurgusu…

Öte yandan Polygon, son basın açıklamasında “güvenlik” vurgusu yaptı. Bu noktada “Güvenlik en yüksek önceliktir, bu nedenle Polygon zkEVM bir dizi test ve denetimden geçirilmiştir. Kullanıcılar ve geliştiriciler için Mainnet Beta sırasında Ethereum topluluğunu koruyacak güvenlik önlemleri hakkında tam şeffaflık sağlanacak.” Denildi.

Sloganlarla arası bir hayli iyi olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, katman-2 çözümünü, “Ethereum’u ölçeklendirmenin geleceği” olarak tanımlamıştı. Bu noktada geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Zero Knowledge (ZK) teknolojisine dahil olan Polygon, Türkiye’deki depremde yardımda bulunduğu da bilinen Buterin ile benzer izdüşümde hareket ediyor…

Ek bilgi:
Polygon’un kripto parası neden MATIC?

Son bir detay olarak Polygon’un kripto para isminin neden POL ya da benzeri bir yapıda olmadığı akla gelebilir. Her ne kadar adını Polygon olarak değiştirse de Matic Network adıyla çıkan blockchain oluşumunun kripto para ismi bu nedenle MATIC olarak kaldı.

KaynakPolygon