Starbucks, Web3 temelli sadakat programı “Starbucks Odyssey” için Polygon ile iş birliğine gittiğini açıkladı.

Yeni girişim, ABD’deki Starbucks Rewards sadakat programı üyelerinin ve Starbucks ortaklarının (çalışanlarının) NFT biçiminde dijital pullar kazanmalarına ve satın almalarına olanak tanıyacak. Şirket bu programın, eşsiz ürünler, sanatçı iş birlikleri, davetler ve özel etkinlikler gibi deneyimlerine erişimin kilidini açacağını söylüyor.

TechCrunch’ın haberine göre “yolculuklar” olarak adlandırılan deneyimler, müşteriye Starbucks markası ve kahve hakkında daha derinlemesine bilgi vermek için tasarlanmış etkileşimli oyunlar oynamayı içeriyor. Yolculukları tamamlamak müşterilere şirketin “yolculuk pulları” adını verdiği NFT’ler kazandıracak.

Ek olarak sınırlı sayıda NFT’ler Starbucks Odyssey’nin web uygulamasından satın alınabilecek. Polygon blockchain’inde barındırılan bu NFT’ler, bir kredi veya banka kartı kullanılarak satın alınabilecek ve bir kripto cüzdanı gerektirmeyecek.

Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal birliktelikle ilgili olarak: “İnsanların ve teknolojinin küresel çapta özgürce iş birliği yapmasını ve değer alışverişinde bulunmasını sağlayan lider bir altyapı sağlayıcısı olarak Polygon, Starbucks’ın Web3’e girişi için ideal bir ortam sağlıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Starbucks CMO Brady Brewer TechCrunch’a verdiği demeçte, kahve zincirinin birkaç yıldır blockchain teknolojilerini araştırdığını, ancak bu özel proje üzerinde yalnızca 6 aydır çalıştıklarını söylüyor. Brewer şirketin bu alana yatırım yapmak istediğini ve birçok şirketin yaptığı gibi bunu bir yan proje olarak görmediklerini dile getiriyor. Brewer bunun yerine, işini geliştirmek ve mevcut sadakat programını genişletmek için teknolojiyi kullanmanın bir yolunu bulmak istiyor.

Starbucks blokzinciri tabanlı kahve takibi sistemini başlattı

KaynakTechCrunch