Araştırma firması TechNavio, kuantum bilgisayar tehdidinin “kuantum bazlı blokzinciri çözümleri” için talebin artmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde Vitalik Buterin, kuantum bilgisayarların ve Google’ın “kuantum üstünlüğünü” ortaya koymasının Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri ve blokzinciri ağlarını tehdit etmediğini söylemişti. Peki kuantum bilgisayarlar blokzinciri sektörü için bir nimet olabilir mi?

Araştırma firması TechNavio’dan gelen yeni bir raporunun önerdiği şey tam da bu: “Kuantum hesaplamanın büyümesi, piyasa üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak ve sektörün büyümesine önemli katkı sağlayacak”

Londra merkezli firmanın perakende blokzinciri pazarına odaklanan raporunda, blokzinciri endüstrisinin 2023 yılına kadar 1,52 milyar dolar büyüyeceği, artan çevrimiçi güvenlik talebinin bu konuda anahtar rol oynayacağı öngörülüyor.

TechNavio’ya göre bu durum pek çok kurumu, saldırıya uğramayacak kadar dayanıklı bir blokzinciri teknolojisi sağlamak için kuantum tabanlı blokzinciri çözümleri geliştirmeye zorlayabilir.

Kripto para ve blokzinciri dünyasına yakın isimler Google’ın dünyaya kuantum üstünlüğünü ilan ettiğinden beri tedirginler. Ancak daha şimdiden birkaç blokzinciri girişiminin kuantum geleceğe hazırlandıklarını belirtmekte fayda var.

KaynakDecrypt