PwC’nin ‘Time for Trust’ adını verdiği rapor, blokzinciri teknolojisinin 2030’a kadar ekonomiye katabileceği değeri araştırıyor.

PwC’nin kapsamlı analizi blokzincirinin, işletmelerin birbirleriyle nasıl ticaret yaptıkları ve insanların gelecekte herhangi bir işlemi nasıl gerçekleştirecekleri konusunda daha fazla güven oluşturmada büyük bir rol oynadığını gösteriyor.

Blokzinciri teknolojisinin ticari faydalarına da değinen rapor, kuruluşlar geleceklerini yeniden tasarlamaya başladıkça, blokzinciri teknolojisinin büyümeyi sağlayabileceği yolları keşfetme fırsatına sahip olduklarını belirtiyor. PwC’ye göre hemen hemen her sektör blokzinciri teknolojisinden yararlanmaya başlasa da teknolojiye dair yanlış anlaşılmalar bazı kuruluşların teknolojiyi benimsemesini engelliyor.

Raporda blokzinciri teknolojisinin küresel ekonomiye yapacağı katkıya da detaylı bir şekilde değiniliyor. Tahminlere göre blokzinciri teknolojisi 2030 yılında dünya ekonomisine 1,76 trilyon dolar katkı sağlayacak. Rapora göre bu devasa katkının en büyüğü 440,4 milyar dolar ile Çin’den gelecek. Çin’i ise 407,2 milyar dolar ile ABD takip ediyor. Blokzinciri teknolojisinin dünya ekonomisine sunacağı değerin yanı sıra 2030’a kadar 40 milyon istihdam sağlaması bekleniyor.

PwC yayımladığı raporda blokzinciri teknolojisinin kullanım durumlarını, tedarik zinciri kökeni, ödemeler, kimlik, müşteri katılımı, sözleşmeler ve uyuşmazlık çözümü olarak ayırıyor.

PwC’nin yayımladığı raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Big Four blokzincirini nasıl kullanıyor?

KaynakCoinDesk