Dijital kimlik firması uPort, İngiltere’deki finansal hizmetlerde dijital tüketici kimlikleri kullanmak için PwC ve Onfido ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

ConsenSys destekli uPort, kullanıcıların bir uygulamadaki kimliklerini ve verilerini yönetmelerini sağlayan bir blokzinciri platformu sağlıyor.

Küresel kimlik doğrulama sağlayıcısı Onfido bir süredir uPort ile birlikte çalışıyordu. Her iki firma da İngiltere’nin Tutum Otoritesi tarafından yönetilen yasal bir test ortamına kabul edilmişti. Önde gelen danışmanlık firması PwC ise sonradan finans alanındaki açık ekosistemleri geliştirmeyi ve desteklemeyi amaçlayan bu teknoloji şirketlerinin çabalarına katıldı.

Onfido ve PwC yeni müşterilerin karşılanması ve güvenlik soruşturması gibi işlemler için harcanan süreyi ve yüksek maliyetleri sektörün büyük problemlerinden biri olarak görüyor. Müşterilerin bu işe uyum sürecini kolaylaştırmak için ise blokzinciri tabanlı bir çözüm kullanılmak isteniyor.

Merkezi olmayan dağıtık kimlikler blokzinciri teknolojisinin tek bir güven kaynağı olarak oynadığı rol sayesinde yeni müşterilerin işe uyum sürecini kolaylaştırabilir. Eğer firmalar merkezi olmayan bir kimlik sistemi oluştururlarsa müşterinin kimliği güvenli ve hızlı bir şekilde doğrulanabilir. Böylelikle firmalar maliyetten tasarruf ederek işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilirler.

Onfido CEO’su Husaun Kassai konuyla ilgili olarak: “Merkezileştirilmiş, eski paylaşımlı kimlik ekosistemi modelinin artık çalışmadığını biliyoruz. Bu sistem müşteriler için işe yaramıyor çünkü saldırılara karşı oldukça savunmasızlar. Hackerlar nedeniyle artık bilgiye dayalı sorular güçlü değil. 

Kimliğin, erişimin anahtarı olması ve bu anahtarın da sadece müşterinin elinde tutulması gerektiğine inanıyoruz. Bununla birlikte bu anahtar birden fazla platformda kullanılarak gelişmiş bir işe uyum ve müşterini tanı süreci sağlayarak işlemleri hızlandırmalı. Blokzinciri teknolojisi buna imkan tanıyor” ifadelerini kullandı.