Vaultie’nin yeni ürünü, şirketin hali hazırda kullanılan dijital kimlik ve blokzinciri tabanlı dijital imza ürününe yapılan geliştirmelerle birlikte avukatların dolandırıcılık vakalarını azaltmalarına yardımcı oluyor ve finansal kurumların uyum yükümlülüklerini uyumlu hale getiriyor.

Vaultie’nin dijital mührünü kullanarak noterler ve komisyon üyeleri, belgeyi imzalayan müşterinin resmi kimliği ve biyometrik bilgileri gibi doğrulanıyor. Bu da bir belgenin gerçekliğini doğrulaması gereken herkesin, belgeyi telefonuyla tarayarak kontrol edebileceği anlamına geliyor.

Vaultie, belgeleri imzalayan taraflar arasında şifreliyor. Böylece açık izin olmadan hiç kimse belgeleri okuyamaz. Ek olarak, tüm referanslar bir blokzincirine yazılır, bu da belgelerin hiçbir zaman değiştirilemeyeceği ve her zaman imzalandıkları belirli ana kadar doğrulanamayacağı anlamına geliyor.

Vaultie yeni noter ve mühür çözümünü şimdilik sadece Ontario’daki avukatlar için dağıtıyor. Şirket kısa süre içinde ürünlerini tüm ülkeye yaymak niyetinde.

Vaultie CEO’su Meyer Mechanic’in konuya yönelik açıklaması şöyle: “Giderek daha fazla sayıda insan yalnızca çevrimiçi olarak tanıştıkları insanlarla iş yaparken, müşterilerimiz birlikte çalıştıkları kişilerin hem uygunluk hem de kendi güvence duyguları için dürüst ve doğru olduklarını doğrulamanın bir yoluna ihtiyaç duydu. Sürecin her adımının doğrulanması hem sahtekarlığı azaltır hem de dahil olan herkese gönül rahatlığı sağlar.

Çin mahkemeleri blokzinciri tabanlı elektronik mühür kullanacak

KaynakVaultie