Çin’deki bazı mahkemeler gizli mülkleri takip etmek ve güvence altına almak için blokzinciri tabanlı elektronik mühür kullanacaklarını açıkladı.

Global Times’ın haberine göre Haidian bölgesindeki Halk Mahkemesi (Pekin), Jiangsu, Hunan ve Jiangxi eyaletlerindeki çeşitli mahkemeler elektronik mühürler kullanıyor.

Habere göre blokzinciri tabanlı bu elektronik mühürler, gerçek zamanlı olarak bir mülkün video gözetimine imkan tanıyor. Mülk hasar gördüğü zaman elektronik mühür bir gözetim kamerası açarak davacılar ve kolluk kuvvetlerinin cep telefonlarına uyarı gönderiyor. Daha sonra failin görüntüsü de yakalanarak ilgili platforma gönderiliyor. Elektronik mühür aynı zamanda faili, otomatik bir sesli mesaj yoluyla mühürün yasadışı ihlali ve bunun sonuçları konusunda da uyarıyor.

Çin mahkemelerinde kullanılan blokzinciri tabanlı elektronik mühürler ülkedeki blokzinciri kullanım senaryolarının en yenilerinden bir tanesi. Mahkemeler daha önce milyonlarca davaya yardımcı olması için yine blokzinciri teknolojisinden yararlanmıştı.

Çin, bankacılık ve ticaret finansmanı da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde blokzinciri teknolojisini kullanmak için büyük bir çaba gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Pekin hükümeti bir blokzinciri merkezi olma planını açıklamıştı. Hükümet ayrıca blokzinciri projelerine de yatırım yapmak ve onları halka açık şirketler haline getirmek için özel bir fon kuracak.

TikTok telif hakkı ihlallerinde blokzincirini nasıl kullanıyor?

KaynakGlobal Times