Çin’deki bankacılar, blokzinciri teknolojisinin ulusal finansal sistemi güçlendireceğine inanıyorlar.

Minsheng Bank başkanı Hong Qi, bu tür son teknolojilerin benimsenmesinin Çin için büyük öncelik olduğunu söylüyor. Başkan ayrıca şu ifadeleri kullanıyor:

“Blokzinciri gibi dijital teknolojilerin tam olarak benimsenmesinin, dijital dönüşümü hızlandırması ve önümüzdeki 10 yıl içinde tarım, üretim, finans ve diğer hizmetleri güçlendirmesi bekleniyor.”

Bankacılar bu üst düzey teknolojisinin dijital dönüşümü değiştireceğine de inanıyor

Minsheng, Çin’de özel şirketler tarafından işletilen ilk ticari banka. Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi sunuyor. Buna ek olarak, blokzinciri teknolojisini benimseyen ilk Çin bankalarından biri.

Blokzinciri Çin’de yaygın olarak kullanılıyor

Başkan Şi Cinping’in açıklamalarından bu yana ülkede blokzinciri teknolojisine olan ilgi bir hayli arttı. Çin Kurumsal Blokzinciri Kalkın Araştırmaları’nın verilerine göre blokzinciri teknolojilerini kullanan şirket sayısı 2019’un sonuda 33.000’e ulaştı.

Blokzinciri tabanlı girişimler bunun yüzde 57’sini oluşturuyor. Halka açık şirketler yüzde 28’ini, internet şirketleri yüzde 23’ünü ve blokzincirine sahip finansal kurumlar yüzde 12’sini oluşturuyor. Bu şirketlerin yüzde 50’sinden fazlasının kuruluş ve kayıt sırasında 1 milyon Yuan sermayesi vardı.

Ülkenin merkez bankası da dijital para üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Banka son olarak bununla ilgili “Üst düzey tasarım, standart formülasyon, fonksiyonel araştırma ve geliştirme tamamlandı.” açıklamasında bulunmuştu.