Çin merkezli teknoloji devi Tencent blokzinciri hızlandırıcı programını başlattı. Şirket, blokzinciri tabanlı teknoloji ve hizmetler geliştiren 30 şirkete danışmanlık yapmayı planlıyor.

şirketin web sitesinde yapılan açıklamaya göre ‘Tencent Endüstriyel Hızlandırıcı’ olarak adlandırılan program şimdiden başvuruları almaya başladı. İlgilenen projeler 6 Haziran’a kadar başvuru yapabilecek.

Hızlandırma programı hem erken aşama blokzinciri girişimlerine hem de blokzinciri teknolojisine dönmek isteyen olgunlaşmış şirketlere de açık. Ancak bir projenin uygun olabilmesi için en az bir yatırım turunu tamamlamış olması gerekiyor.

Tencent, seçilen projelerin yılda dört mentorluk toplantısı, denizaşırı bilgi edinme fırsatı ve endüstri akranlarının yer aldığı yeni bir ağa erişme gibi fırsatlara sahip olacağını söylüyor. Ayrıca Tencent’in hizmet olarak blokzinciri platformuna bir yıllık ücretsiz erişim kazanacaklar. Programın maliyeti kişi başına 100.000 RMB yani yaklaşık 14.120 dolar olarak belirlenmiş.

Tencent Çin’deki blokzinciri gelişmenin ön saflarında yer alan bir şirket. The Block’un araştırmasına göre şirket geçtiğimiz yıl en fazla blokzinciri patent başvurusunu yapan şirket oldu. Tencent’i ise Alibaba takip ediyor. Şirket ayrıca bu ayın başlarında Çin’in önde gelen üyeleri Baidu, Huawei ve Pekin Üniversitesi’nin da katıldığı Çin’in ulusal blokzinciri komitesine dahil edilmişti. Blokzinciri teknolojisine yönelik önemli atılımlar yapan Çin’de Tencent’in de önemli bir rolü olacak.

Çin blokzinciri patent başvurularında liderliğini sürdürüyor

KaynakTheBlock