Securites Times’ın haberine göre Tencent, endüstriyel bir blokzinciri ittifakı kurduğunu açıkladı. WeChat’in sahibi olan ve blokzinciri oyuncuları arasında önde gelen şirket bu yıl 100 üyeye ulaşmayı hedefliyor.

Yeni konsorsiyum blokzinciri standartlarını, temel teknolojileirni ve potansiyel uygulamalaırnı araştıracak. Bu hedeflere ulaşmak için bir standartlar komitesi, teknik komite ve iş ekosistemi komitesi oluşturacak.

Standartlar komitesi ulusal ve sektöre özgü standartlar için hükümet ve diğer ittifak üyeleri ile işbirliği yapacak. Teknik komite ise üyelerin ortak endüstriyel blokzinciri çözümleri oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Platform, Tencent Cloud hizmetlerini kullanmayı planlıyor. Amaçlarından birisi bilgi aktarımı. Bu nedenle beyin takımı uzmanlarını, teknoloji yöneticilerini ve üniversite araştırmacılarını içeriyor.

Son olarak iş ekosistem komitesi ise süreçlerinde blokzincirinin benimsenmesini sağlamak için yatırım firmaları, devlet kurumları ve finansal kurumlarla birlikte çalışacak.

Tencent Başkan Yardımcısı Tang Daosheng konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri hala endüstriyel uygulamaların erken aşamasında. Endüstriyel Blokzinciri İttifakı’nın endüstri normlarının tartışılmasını teşvik etme ve blokzinciri endüstrisinin sağlıklı gelişimi için sağlam bir temel oluşturma fırsatını dört gözle bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tencent blokzinciri alanında çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay şirket, 5 yıl içinde aralarında blokzinciri de dahil olmak üzere birçok farklı teknolojiye 500 milyar yuan (70 milyar dolar) yatırım yapacağını söylemişti. Daha önce bu teknolojiyi tedarik zinciri finansmanı ve faturalama için kullanan şirket yıl sonunda kurduğu ittifakın 100 üyeye ulaşmasını istiyor.

Tencent blokzinciri hızlandırma programını başlattı

KaynakLedgerInsights