Elmas ve şarap gibi ürünlerin tedarik zincirini blokzinciri teknolojisiyle takip edilmesine yardımcı olan Londra merkezli girişim Everledger, 20 milyon dolar değerindeki Seri A yatırım turunu tamamladı.

Tur Çinli teknoloji devi Tencent’in liderliğinde gerçekleşti. Diğer katılımcılar arasında ise Bloomberg Beta, Rakuten, Fİdelity, Graphene Ventures ve Vİckers Venture Partners gibi isimler de bulunuyor.

Everledger’in kurucusu ve CEO’su Leanne Kemp, The Block’a yaptığı açıklamada firmanın ürünlerini daha fazla geliştirmek ve bunları Çin pazarına getirmek için yeni yatırımdan yararlanacaklarını söyledi.

Kemm konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri özellikli elmaslar için dünyanın ilk WeChat Mini Programını başlatacağız ve WeChat kullanıcılarının, mücevherleri daha şeffaf ve güvenli bir şekilde satın almalarını sağlamak amacıyla elmas değer zincirindeki kilit paydaşları bir araya getireceğiz. Özellikle, Tencent ile olan bu yeni ortaklığın Çin’deki gelişmelerimizi güçlendirmeye ve genişletmeye ve diğer potansiyel ortaklıklara katkıda bulunmaya nasıl yardımcı olacağını görmekten heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tencent CSO’su James Mitchell ise yatırımlı ilgili olarak: “Everledger’in blokzincir teknolojisi uygulaması, tüketiciler için değeri artırırken sektördeki işletmeler için riskleri azaltıyor.” açıklamalarında bulundu.

Everledger şu anda web sitesinde belirtilene göre elmaslar, değerli taşlar, şaraplar ve sanat sektörleri dahil olmak üzere yedi endüstriyel çözüme sahip. Firmanın piyasaya daha fazla çözüm getirmeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda ise Kemp: “Büyük çoğunluk belirtilen sektörleri kapsıyor ancak bazı sektörlerde de birtakım çalışmalar yapıldı. Şimdilik NDA anlaşmalarıyla korunuyor.” ifadelerini kullandı.