Brezilya, blockchain teknolojisiyle desteklenen yeni ulusal kimlik programını başlatıyor. Rio de Janeiro, Goiás ve Paraná, zincir üzerinde kimlik belgeleri düzenleyen ilk şehirler olacak.

Sistem, Brezilya’nın ulusal veri işleme hizmeti Serpro tarafından geliştirilen özel blockchain’den destek alacak. 25 Eylül’de yayımlanan kararnameye göre tüm ülkenin 6 Kasım’a kadar blockchain teknolojisi aracılığıyla kimlik belgeleri düzenleyebilmesi gerekiyor.

Serpro’nun başkanı Alexandre Amorim’e göre, blokzincirinin değişmezliği ve ademi merkeziyetçiliği onu ülkenin dijital kimlik projesi için ideal bir teknoloji haline getirdi. Amorim konuyla ilgili olarak: “Blockchain teknolojisi, kişisel verilerin korunması ve dolandırıcılığın önlenmesinde kritik bir rol oynayarak Brezilya vatandaşları için daha güvenli bir dijital deneyim sunuyor. b-Cadastros blok zinciri platformunun kullanılması Ulusal Kimlik Kartı projesinin güvenliğini ve güvenilirliğini önemli ölçüde artırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetime göre, ulusal kimlik projesi organize suçları hedef almak, devlet unsurlarının birlikte çalışmasını sağlamak, hizmetlere erişim için daha basit bir yol sunmak ve idari kayıtları kolaylaştırmak açısından çok önemli. Arjantin’in Buenos Aires kenti de kısa bir süre önce benzer bir girişimde bulunarak kent sakinlerinin kimlik belgelerine dijital bir cüzdan aracılığıyla erişebilmelerini sağlamıştı.

Ülkedeki bir diğer önemli gelişme de yaklaşmakta olan bir merkez bankası dijital para birimi. Hükümet Ağustos ayında proje hakkında daha fazla bilgi yayınladı ve dijital para birimini Drex olarak yeniden adlandırdı. Merkez bankası Drex ile ilişkili bir tokenizasyon sistemi aracılığıyla işletmelerin sermayeye erişimini genişletmeyi planlıyor.

Buenos Aires, blockchain tabanlı dijital kimlik hizmetini başlatıyor

KaynakCoinTelegraph