Sıfır komisyonla hisse alım satım hizmeti sunan Robinhood, kullanıcıları kripto fiyat dalgalanmalarından korumaya yardımcı olacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bloomberg’in, iOS geliştiricisi Steve Moser’ın Robinhood iPhone uygulamasının beta test sürümünde yer alan yeni kod analizine dayanan haberi, Robinhood’ın kriptonun etkisini azaltmayı amaçlayan “fiyat oynaklığı koruması” adlı yeni bir özellik geliştirdiğini iddia ediyor. Habere göre kodda şöyle bir mesaj yer alıyor: “Emirlerinizi fiyat dalgalanmalarına karşı korumak için, bazen yinelenen emirlerinizi atlayabilir veya seçtiğiniz miktardan daha az satın alabiliriz.

Robinhood sözcüsü, potansiyel yeni özellik hakkında açıklama veya yorum yapmayı reddetti.

Robinhood, bu hafta halka arzını planlıyor ve hisseleri Perşembe günü işlem görmeye başlayacak. Şirket, ilk halka arzında 35 milyar dolara varan bir değerleme ile yaklaşık 2 milyar dolar toplamak istiyor.

Menlo Park, California merkezli Robinhood, bu yıl kripto ticaretinde türbülansla mücadele etti. Dogecoin’in fiyatı hızla yükselip düştüğü için Robinhood’un kripto ticaret platformu bir süre kesinti yaşamıştı. Yine de yatırımcılar, sanal para ticareti yapmak için Robinhood’u kullanmaya istekli olduklarını kanıtladılar. Şirket, 2020’nin aynı döneminde sadece %3’lük bir artışla kripto para işlemlerinden yaklaşık 87,6 milyon dolar, yani ilk çeyrek gelirinin yaklaşık %17’sini kazandı.

Kripto para yasa çalışması Ekim’de meclise sunulacak

KaynakBloomberg