Rockstar Games’in 5 kurucusundan biri olan Dan Houser, artık blockchain oyunları geliştiren Revolving Games’in danışma kurulunda…

Popüler video oyunu serisi GTA’nın da aralarında bulunduğu birçok yapıma imza atan Rockstar Games’in 5 kurucusundan biri olan Dan Houser, Revolving Games’in danışma kuruluna dahil oldu. Revolving Games, geliştirme aşamasındaki blockchain tabanlı oyunları ve aldığı yatırımlarla adından söz ettiren bir şirket. Houser’ın 2020’de Rockstar Games’ten ayrıldığını belirtelim.

Öte yandan Houser, Revolving Games’in aldığı 13,2 milyon dolarlık son yatırım turuna da katılmıştı. Bu alandaki ilgisini çok daha net bir şekilde gösteren başarılı isim, blockchain oyun şirketine güç katacak.

Web3 oyunları geliştirmek için 20 milyon doların üzerinde yatırım elde eden Revolving Games, 2 stüdyodan oluşuyor ve 100’e yakın çalışanı olduğu kaydediliyor. Hiç de azımsanmayacak bir sayı olduğunu belirtelim.

Geliştirilen 2 oyun var. Bunlardan biri Battlestar Galactica. Multiplayer özellikli oyun, resmi lisansa da sahip. Diğer yapım ise rol yapma oyunu Skybourne Legacy. Oyuncuların kurgusal bir sahnede farklı karakterlerin rollerini üstlendikleri yapımlara rol yapma oyunu deniliyor.

Dan Houser, oyun dünyasının yakından tanıdığı isimlerden. Zira GTA’nın yanı sıra Red Dead Redemption 2 de dahil olmak üzere çok sayıda oyunda yazar olarak görev üstlendi. Yapımların geliştirilme sürecine genelde liderlik eden Houser, geçtiğimiz yıllarda Absurd Ventures isimli bir de VC yatırım şirketi kurmuştu.