Kaliforniya merkezli şarap markası Böen, sahteciliğe karşı koruma ve tüketicilerin marka hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak için şişelerde blockchain teknolojisi tabanlı kapaklar kullanacak.

TheDrinkBusiness’ın haberine göre İtalyan paketleme devi Guala Closures ve Londra merkezli teknoloji şirketi Sharpend tarafından geliştirilen kapaklar NFC teknolojisini kullanıyor. Böylelikle tüketiciler akıllı telefonlarını kullanarak şişeleri taratıyor ve şarabın orijinalliğini kontrol edebiliyorlar. Bu teknoloji sayesinde herhangi bir kurcalamaya karşı şişenin daha önce açılıp açılmadığı da tespit edilebiliyor.

Ayrıca bu kapaklar tüketicilerin şarap markasını daha iyi tanımasına da imkan sağlıyor. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre tüketiciler akıllı telefonlarını şişenin kapağına dokundurarak şarapların yapıldığı üzüm bağları gibi eşsiz birçok bilgiye anında erişebilecekler.

Guala Closures Genel Müdürü Simon Yudelevitch konuyla ilgili olarak: “Guala Closures’un NFC bağlantılı kapaklarını Böen şaraplarına getirmek için Joseph Wagner ile çalışmak heyecan vericiydi. Şarap endüstrisi için oldukça önemli olan bu teknolojik anın bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sharpend CEO’su Cameron Worth ise: “Etkileşimi artırmak için bağlantılı ambalajlardan yararlanan markaların, tüketicilerinin istediği şeyleri daha fazla öğrenebileceğini ve ortaya çıkan trendlere ayak uydurabildiğini daha önceki deneyimlerimizden biliyoruz. SharpEnd, Böen’den gelen bu çığır açıcı teknolojinin bir parçası olmaktan gurur duruyor.” açıklamalarında bulundu.