ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), akıllı sözleşmeleri izlemesine yardımcı olmak için blokzinciri adli tıp aracı aradığını duyurdu.

SEC, 30 Temmuz’da yaptığı bir duyuru ile yazılım şirketlerine, 13 Ağustos’a kadar tekliflerini sunmaları için bir talep bildiriminde bulundu.

Talep edilen araç, akıllı sözleşme kodlarını izleyerek, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) ekosistemini daha yakından takip etmek için kullanılacak.

SEC, sözleşme amacı, belirteç (token) satış özellikleri, satın alma ve satış kısıtlaması, beyaz listeye veya kara listeye alınmış adresler ve izin yönetimi gibi “akıllı sözleşme mantığını analiz edebilecek” bir araç aradığını söyledi. Ayrıca yönetici anahtarlarıyla (private key) yapılan sözleşme değişikliklerini de tanımlamak istiyor.

Duyuruda, gerekli özellikler arasında listelenmese de SEC, güvenlik ve güvenlik açığı analizinin aracın yetenekleri arasında olmasının bir avantaj sağlayacağını belirtiyor.

Bu talebin, ABD Gizli Servisi’nin Coinbase ile imzaladığı benzer bir anlaşmadan kısa bir süre sonra gelmesi, ABD hükümetinde genel olarak blokzincirine yönelik bir izleme ve takip stratejisinin başladığı yönünde yorumlanabilir.

Coinbase, ABD Gizli Servisine blokzinciri tabanlı analiz yazılımı satıyor