Singapur Para Otoritesi (MAS), önümüzdeki yıl bankalar arası toptan ödeme için canlı bir merkez bankası dijital para biriminin pilot uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

Bu pilot uygulama simüle edilmeyecek, ancak ticari bankalar arasındaki ödemeleri gerçekleştirmek için canlı bir toptan CBDC’nin kullanılmasını içerecek. Yapılan duyuruda, gelecekteki pilot uygulamaların sınır ötesi menkul kıymet ticaretinin mutabakatı için toptan bir CBDC kullanımını içerebileceği de belirtildi.

MAS Genel Müdürü Ravi Menon konuyla ilgili olarak: “Ödemelerde ortak bir mutabakat varlığı olarak kullanılmak üzere merkez bankası dijital parasının ‘canlı’ ihracı, MAS’ın 2016 yılında başlayan dijital para yolculuğunda önemli bir kilometre taşı. Toptan CBDC ihracı, merkez bankası parasının güvenli ve verimli ödemeleri kolaylaştırmada oynadığı rolü pekiştirmektedir” ifadelerini kullandı.

MAS tarafından yapılan bu duyuru, pilot uygulamayı kolaylaştırmak için geliştirilecek altyapıyı detaylandıran Orchid Blueprint’in bir parçası. Orchid Blueprint ile Singapur’da CBDC’lerin, tokenizasyonun ve stablecoin’lerin kullanımını genişletmek için gereken spesifik altyapıyı belirledi.

Singapur FinTech Festivali’nde yapılan bu duyuru, kripto firması Paxos’un Singapur’da USD destekli yeni bir stablecoin piyasaya sürmeyi planladığını duyurmasının ardından geldi. Paxos Digital Singapore Pte. Ltd., USD destekli bir stablecoin çıkarmak için MAS’tan prensip onayı aldı.

Nubank’in blockchain altyapısı Paxos ile sağlanan hizmeti 1 milyon kullanıcıya ulaştı

KaynakThe Block