Singapur Para Otoritesi (MAS), varlık tokenizasyonuyla ilgili çeşitli kullanım durumlarını test etmek için Project Guardian’a ek olarak beş pilot uygulama başlattı.

Project Guardian, merkezi olmayan finans (DeFi) unsurlarını kullanarak yeni finansal altyapı geliştirmeyi amaçlayan, Singapur Merkez Bankası tarafından yönetilen bir girişim. En son eklemeler, tokenize edilmiş pazarları ölçeklendirmek için temel yetenekler geliştirmeyi amaçlıyor.

MAS yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak, “Project Guardian kapsamındaki bu gelişmeler, likiditeyi serbest bırakmak, yatırım fırsatlarının kilidini açmak ve finansal piyasaların verimliliğini artırmak amacıyla dijital varlıkların kurumsal olarak benimsenmesini kolaylaştıracak.” ifadelerini kullandı.

Project Guardian’ın üyesi olan 17 finansal kurumdan Citi, T. Rowe Price ve Fidelity International gibi şirketler ikili dijital varlık ticareti mekanizmalarını test edip gerçek zamanlı ticaret sonrası raporlamayı ve dijital varlık ticaretinin analitiğini araştırırken Ant Group, küresel çapta likidite yönetimi finansmanını artırmaya yönelik bir hazine yönetimi çözümünün yeteneğini test ediyor.

Buna ek olarak BNY Mellon ve OCBC, heterojen ağlar arasındaki ödemeler için sınır ötesi bir döviz ödeme çözümünü test etme sorumluluğunu üstlendi. Franklin Templeton ise değişken sermaye şirketi (VCC) yapısı aracılığıyla tokenize edilmiş bir para piyasası fonu ihracını test ederken, JPMorgan ve Apollo, dijital varlıkları kullanarak varlık hizmeti için zaman alıcı manuel süreçlerin üstesinden gelmek için işbirliği yaptı.

Beş pilot uygulamaya ek olarak MAS, tokenize edilmiş finansal varlıkları ve uygulamaları barındıracak açık bir dijital altyapının tasarımını keşfetmek için Global Layer One’ı da başlattı. Merkez bankası ayrıca, finansal kurumlar arasındaki bağımsız ağlar üzerinden dijital varlıkların değişimi için ortak bir çerçeve görevi görecek bir “Birbirine Bağlı Ağ Modeli” geliştirmek için finans sektörüyle işbirliği yaptığını duyurdu.

Singapur Para Otoritesi toptan CBDC için pilot çalışmasını başlattı

KaynakCoinTelegpragh