Avalanche tabanlı web3 sosyal finans uygulaması Stars Arena, bir ekip üyesini daha kaybetti. Çıkışının ardından hızla kullanıcını tabanını büyüten ve büyük bir sükse yaratan uygulamada sorunlar arka arkaya geldi.

Platform son olarak X üzerinden yaptığı açıklamada, @KookCapitalLLC kullanıcı adına sahip bir çalışanın Stars Arena ekip üyesi olarak görevinden alındığını, eski üyelerin bulunmadığı yeni bir takıma geçiş sürecine devam edildiğini paylaştı.

Kook sosyal medyada, bir süredir ekipte yönetim ve yönlendirmeyle ilgili ciddi sorunlar olması nedeniyle ayrıldığını belirtti. Bu ayrılış, Stars Arena’nın Chill Pill adlı CEO’sunun 29 Ekim’de istifa etmesinden hemen sonra geldi.

7 Ekim’de Stars Arena, yeniden giriş sorunu nedeniyle 2,9 milyon dolar değerinde AVAX’ın çalınmasına yol açan bir saldırı yaşadı. Kullanıcı cüzdanları güvende olmasına rağmen akıllı sözleşmesindeki tüm fonlar kaybedildi. Stars Arena sonunda kaybedilen fonların yüzde 90’ını geri aldı.

Olayın ardından Stars Arena, 27 Ekim’de şu açıklamayı yaptı: “Arena çok fazla şey yaşadı ve esas zorluk gelişim hızının beklentilere uygun olmasını sağlamaktı. Bu konuda başarız olduk, özür dileriz. Bu istismarın ardından şirket içi teknoloji ekibimizi genişletmemize olanak tanıyan tüzel kişiliğe geçişimizi tamamladık. Arena için acil önceliğimiz, botları etkili bir şekilde azaltmak ve bir engelleme butonunun uygulanmasıyla daha hızlı kullanıcı moderasyonunu mümkün kılmak.

Kendini SocialFi uygulaması olarak konumlayan platform her ne kadar hayatına büyük umutlar vadederek başlasa da son yaşanan olaylar şirketin itibarını zedeler nitelikteydi.

Tezos’tan sürpriz blockchain oyunu

KaynakThe Block