Blockchain oyunlarına bir yenisi daha eklendi. Üstelik oldukça niş bir konuda: Kriket sporu…

Tezos blockchain’nde Cricket Stars isimli bir NFT oyunu başlatıldı. Çok oyunculu ‘kriket’ NFT oyunu, aynı zamanda strateji türünde ve nispeten spesifik bir spor alanı vadediyor.

Yapımın Tezos India tarafından espor oyunu yayıncısı GoLive Games ile birlikte yürütüldüğünü belirtelim. Hindistan, kriket sporunun son derece sevildiği ülkelerden biri durumunda.

Bu kapsamda açıklamada bulunan GoLive Games kurucusu Ravi Kiran, “Blockchain teknolojisinin gücünü ve oyun ekosistemindeki rolünü anlıyoruz. Tezos India ile ortaklığımız, blockchain teknolojisinin oyun endüstrisinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğinin şaşırtıcı bir ifadesidir.” Diyor.

Oyunda gerçek kriket oyuncularının bulunmaması ise ilginç bir detay durumunda. İsmi ile bu alanda bir beklenti uyandıran Cricket Stars, herhangi bir lisans anlaşmasına uzak durarak daha düşük maliyetli bir başlangıç yapmış…

Öte yandan alışılagelmiş özelliklere sahip olduğu görülüyor. Sorare gibi diğer spor NFT oyunlarında olduğu gibi oyun sırasında kullanılabilen ve istendiğinde satışı yapılabilen oyuncu kartları içeriyor. Ek olarak çeşitli modlar ve eleme turnuvaları da içeriyor…

11’er kişilik iki takım arasında oynanan kriket, global düzeyde yaygın bir spor değil. Avustralasya, İngiltere, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka, Zimbabve, Bangladeş, Karayipler ve Güney Afrika’da yani belirli ülkelerde yaygın olarak oynanıyor.

NOT: Görseller temsilidir.

KaynakAlexa Blockchain