Fransa’nın en büyük üçüncü bankası Société Générale, kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Banka, Lüksemburg merkezli bir kripto borsası olan Bitstamp’ta EUR CoinVertible adıyla kendi stablecoin’inin ticaretine başlayacak.

Bankanın bu hamlesi, geleneksel bir finans kurumunun şu anda uzman dijital varlık firmalarının hakim olduğu kripto para ticaretinin bir parçası haline gelmesi için önemli bir adıma işaret ediyor. İngiltere’nin geçtiğimiz ay tokenleri reel ekonomiye getirmek için teklifler sunmasıyla birlikte stablecoin’ler düzenleyicilerin artan ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Stablecoin’leri, egemen para birimlerini takip eden ve kripto yatırımcılarının piyasada alım satım yapmasını kolaylaştıran bir dijital nakit biçimi olarak tanımlayabiliriz. Bitcoin gibi kripto para ticaretinin büyük kısmı ABD dolarına bağlı stablecoin’ler aracılığıyla yapılıyor.

130 milyar dolar değerindeki pazar, tokenlerini destekleyen rezervlerin denetimleri konusunda sorularla karşı karşıya kalan Tether ve Circle’ın hâkimiyetinde. SocGen, EUR CoinVertible’ın, adından da anlaşılacağı üzere tamamen euro ile destekleneceğini söyledi.

Bankanın dijital varlıklar birimi SocGen Forge’un genel müdürü Jean-Marc Stenger, Financial Times’a verdiği demeçte, “Kripto ekosistemi, yüzde 90’ı ABD doları cinsinden olan mevcut birkaç stablecoin üzerinde oldukça yoğunlaşmış durumda. Bu alanda bir bankaya ve euro cinsinden bir stablecoin’e kesinlikle yer olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

JPMorgan gibi bazı büyük yatırım bankalarının kendi stablecoin’leri olsa da, bunlar yalnızca küçük kurumsal müşteri gruplarına açık durumda. Buna karşılık, SocGen’in stablecoin’i geniş çapta ticarete açık olacak.

USDC stablecoin ihraççısı Circle halka arza hazırlanıyor

KaynakFinancial Times