Piyasa değeri 24 milyar doların üzerinde olan USDC stablecoin’in ihraççısı Circle, Bloomberg’in haberine göre 2024’te halka arz planlıyor.

Bloomberg’in anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şirket potansiyel bir halka arz hakkında danışmanlarla görüşüyor. Habere göre, Circle’ın halka arzda ne kadar değerlenmeye çalışılacağı belli olmasa da, 2022’de açık çek anlaşmasında halka açılmaya çalıştığında değeri 9 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Circle, 2021’de Concord Acquisition Corp. adlı Özel Amaçlı Satın Alma Şirketi (SPAC) ile birleşme yoluyla halka açılmayı kabul etmişti, ancak bu düzenleme daha sonra başarısız oldu. Circle’ın bir temsilcisi yaptığı açıklamada “ABD’de listelenen halka açık bir şirket olmak uzun zamandır Circle’ın stratejik hedeflerinin bir parçasıydı. Söylentiler hakkında yorum yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Circle’ın yatırımcıları arasında Goldman Sachs, Fidelity ve Blackrock gibi finans dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Bir zamanlar 56 milyar dolara yakın bir piyasa değerine sahip olan USDC stablecoin’i, Haziran 2022’de dramatik bir düşüşe başlamıştı.

Circle, çalışan sayısını artırmayı planlıyor

KaynakBloomberg