Ocak ayında Manchester City futbol kulübüyle sanal bir hayran etkileşimi platformu oluşturma gibi metaverse odaklı adımları ile adından söz ettiren Sony, bu kez de yeni bir Web3 kuluçka programı başlatacağını duyurdu.

Sony Network Communications, Polkadot’un parachain’lerinden biri üzerine kurulmuş bir platform olan Astar Network ile ortaklaşa bir Web3 kuluçka programının başlatıldığını duyurdu.

İnkübatör, yalnızca Web3 girişimlerini daha yerleşik Web3 şirketlerine bağlamayı değil, aynı zamanda bu projelerin büyümesine yardımcı olmak için teknik ve finansal destek sağlamayı amaçlayarak yakında işe alımlara başlayacak.

Dünyanın en prestijli oyun stüdyolarından biri olan Sony, Manchester City futbol kulübüyle sanal bir hayran etkileşimi platformu oluşturma ve Batman temalı NFT’ler yayınlama konusundaki önceki çabalarıyla birlikte, söz konusu kuluçka programı aracılığıyla Web3 alanındaki fırsatları değerlendirecek.

Gelecekte, Manchester City futbol kulübü ile ilgili etkileşimi artırmak için çeşitli geliştirmelerle alanda bulunmanın yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca taraftarın birbirleriyle bağlantı kurması hedefleniyor.

Japon teknoloji şirketi Sony, Web3 odaklı adımları ile son dönemde bir hayli öne çıkıyor. Şirketin gelecekte yeni sürprizlerle bu kapsamdaki faaliyetlere yeni boyutlar eklemesi bekleniyor… Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…