Web3 teknoloji sağlayıcısı Sortium Blockchain Studio, DNA zincirinden esinlenen “Kymera” adlı ilk 3D yaşayan NFT’sini piyasaya sundu.

Bu sefer tanıtılan NFT’ler, 3D biyolojik acil durum, özellik etkin algoritma, canlılarda var olan genetik CRISPR DNA’sı kullanılarak tasarlandı. Kymera’nın özü, bir genetik algoritma ve DNA evrimi ile NFT kodlaması şeklinde özetlenebilir.

Kullanıcılar, genişletilmiş gerçeklik 3D oyun alanında eşler arası sosyal etkileşim için Kymera NFT’yi kullanabilecek. Her Kymera NFT, özel verileri kaydeden iki zincire sahip; kullanıcının dijital yaşam izlerini kaydeden “çift sarmal” olarak adlandırılan bir Mind & Body blokzinciri.

Kymera’nın koleksiyoncuları, bugün var olan herhangi bir uygulamaya benzersiz blokzinciri veya NFT deneyimi ile etkileşime girebilir, bakım yapabilir, geliştirebilir ve birlikte çalışabilir.

Sortium, dijital yaşam ile gerçeklik arasındaki boşluğu kapatarak Web3 teknolojisinde yeni bir standarda öncülük etme iddiasında. Yapay zekâ teknolojisi, genişletilmiş gerçeklik ve blokzinciri birleştirilerek kullanıcılar için etkileşimli ortamlar ve ilgi çekici deneyimler sunuluyor.

Sortium CEO’su Marc Seal şunları söyledi:
“NFT’lerin oyunlaştırılmasına yönelik devasa bir ana akım ilgi dalgası olacak şeyin başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Sortium’un yaşayan NFT’leri, Derin Öğrenme, yapay zekâ ve gerçek dünya genetik algoritmalarını bir araya getirerek endüstriyi bir sonraki evrimsel adıma taşıyacak.”

Sortium Blockchain Studio, fütüristik konseptler, ilerici çekirdek döngüler, yeni oyun oynama ve teknolojik gelişmeler ile oyna kazan (P2E) ekosistemine öncülük ediyor.

Kaynakblockchain.news