İngiltere merkezli Standard Chartered, Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital yuan denemelerine katılacak.

Yapılan açıklamaya göre Standard Chartered, ortağı City Bank Clearing Services Co aracılığıyla müşterilerinin banka hesaplarında e-CNY satın almasına, takas etmesine ve kullanmasına olanak tanıyacak. Standard Chartered Çin Başkanı Xiaolei Zhang, “165 yıldır Çin pazarında köklü uluslararası bir banka olarak Standard Chartered, dijital Renminbi’nin gelişme beklentileri konusunda iyimser” ifadesini kullandı.

Banka ayrıca Çin’in şu anda 26 şehirde devam eden e-CNY CBDC pilot test programına da katılacak. Standard Chartered, araştırma alanlarının sınır ötesi ticari ödemeler, ticaret finansmanı ve tedarik zinciri finansmanı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl Standard Chartered, perakende ve kurumsal müşterilere sınır ötesi ödeme mutabakatı hizmetleri sağlamak amacıyla Hong Kong’daki “Çok Taraflı Merkez Bankası Dijital Para Birimi Köprüsü” kavram kanıtlama test projesine katılmıştı. Mayıs 2023’te Standard Chartered ve PwC Çin, CBDC’lerin perakende, ticaret ve tedarik zinciri finansmanı alanlarındaki uygulama olanaklarını tartışan “Geleceğin Bankacılık Ekosistemi Oluşturmak için Merkez Bankası Dijital Para Birimi” raporunu ortaklaşa yayınlamıştı.

Nubank’in blockchain altyapısı Paxos ile sağlanan hizmeti 1 milyon kullanıcıya ulaştı

KaynakCoinTelegraph