Singapur merkezli çok uluslu bankacılık kuruluşu DBS ve Standard Chartered, “Ticaret Finansmanı Sicili” adı verilen blokzinciri ticaret finansmanı platformunun kavram kanıt çalışmasını tamamladı.

İki kurum bu PoC’yi Singapur merkezli Dltledgers şirketinin blokzinciri platformunun üzerinde 12 banka ile iş birliği içinde geliştirdi. Dltledgers, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada projeye dahil olan bankaların dünya çapındaki merkez bankaları tarafından ticari kullanım için platformu başlatmayı planladığını belirti.

Platform ilk olarak Singapur Para Otoritesi tarafından kullanılacak. Ayrıca projede yer alan kuruluşlar bunu ABD, Birleşik Krallık, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Hong Kong, Katar ve Endonezy merkez bankalarına da önermeyi planlıyor.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na bağlı bir devlet kuruluşu olan Enterprise Singapore ve Singapur’daki Bankalar Birliği tarafından desteklenen bu ticaret finansmanı platformunun, bankaların kredi verme ve emtia ticaretindeki dolandırıcılıkla mücadele etmesine yardımcı olması bekleniyor.

Dltledgers kurucusu Samir Neji’nin açıklamasına göre platform, bankaların sahtekarlığı gerçek zamanlı olarak tespit etmelerine yardımcı olmak için şirketin blokzinciri tabanlı TradeDoc Doğrulama Kaydı’nı kullanıyor.

Ticaret finansmanını dijitalleştirmek için blokzinciri kullanan DBS’in bu teknoloji üzerine yaptığı ilk çalışma değil. 4 ay önce banka, akreditiflerin ödenmesine yönelik süreçleri modernize etmek için R3’ün Corda’sı üzerine inşa edilen blokzinciri ağı Contour’a katılmıştı.

Sberbank, blokzinciri tabanlı ticari finansman platformuna katıldı

KaynakCointelegraph