Geride bırakılan Temmuz ayında 5 bine yakın NFT’nin çalındığı kaydediliyor…

Blockchain analitiklerine odaklanan Elliptic’in yeni bir raporuna göre Temmuz 2021 ile Temmuz 2022 arasındaki 1 yıllık sürede, toplamda 100 milyon dolar değerinde NFT çalındı. Ayrıca çalınan NFT koleksiyonlarının önemli bir kesiminin henüz bilinmediği ve rakamın muhtemelen çok daha yüksek olabileceği kaydedildi.

Bununla birlikte kayıtlara geçen 100 milyon dolarlık çalıntı NFT konusu, incelenen döneme ilişkin satışlar baz alındığında nispeten önemsiz bir yüzdeye denk geliyor. Block’s Research verileri ilgili dönemde 15,3 milyar dolarlık NFT ticaretine işaret ediyor. Bu da 100 milyon dolarlık zararın toplam satış hacminin yüzde 0,65’i olduğunu gösteriyor.

Verilere göre dolandırıcılar, hırsızlık başına 300 bin dolar gelir elde etmiş. Ayrıca Temmuz ayında 5 bine yakın NFT’nin çalındığı bu da kayıtlara geçen en yüksek hırsızlık ayının geride bırakıldığını ifade ediyor. Başka bir çıkarım; söz konusu rakamların, kripto varlık piyasasındaki düşüşe rağmen azalmadığını açıkça ortaya koyuyor.

Hedefte hangi koleksiyon var?

Yine kayıtlar incelendiğinde yaklaşık 24 milyon dolar değerindeki NFT ile Mayıs ayının bu alanda tartışmasız bir hırsızlık rekorunu temsil ettiği sonucuna ulaştırıyor. Bored Ape Yat Kulübü (BAYC) ise en çok hedef alınan koleksiyonu temsil ediyor. Uzmanlara göre BAYC sahipleri, bu anlamda NFT’lerinin güvenliğine daha fazla dikkat etmeli.

Kaynakblockchain.news