Theta Labs merkezi olmayan video akış platformunun beta sürümünü yayınladı. Şirket içerik dağıtımını demokratikleştirmeyi hedefliyor.

Theta Edgecast platformu, dağıtılmış bir ağ kullanarak video içeriği dağıtım maliyetini düşürürken kullanıcılarını da ödüllendirmeyi hedefliyor.

Edgecast, Theta Edge Network tarafından desteklenen, Theta’nın eşler arası video blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir uygulama (dapp). Yapılan açıklamaya göre, ağ şu anda dünya çapında 2.690’dan fazla düğümden oluşuyor.

Theta Labs CEO’su Mitch Liu, merkezi olmayan bir video platformu oluşturmanın firmanın 2017’den beri temel hedefleri arasında yer aldığını söylüyor. “Temel tezimiz, video akışı değer zincirindeki her bir kilit paydaş için daha fazla fayda sağlayacak, tamamen merkezi olmayan bir video altyapısı oluşturmaktı.

Dapp, bu içeriği önbelleğe almadan ve küresel olarak kullanıcılara iletmeden önce video yakalamaya, gerçek zamanlı olarak kodlamaya izin verir. Ağ aynı zamanda firmanın e-spor akış platformu Theta.tv’ye güç sağlamaktan da sorumlu.

Diğer video platformlarından farklı olarak Edgecast’in tek bir merkezi sunucu veya hizmet içermediğini söyleyen Liu, bunun çok büyük bir başarı olduğunu vurguluyor.

Lansmanın bir parçası olarak The World Poker Tour, Theta Edgecast’te yirmi dört saat içerik sunacak, bu da kullanıcıların oyunları doğrudan platformdan izleyebilecekleri anlamına geliyor.

Blokzinciri tabanlı WordPress eklentisi içeriklere zaman damgası sağlayacak

KaynakCoinDesk