Amsterdam merkezli WordProof, üretilen içeriklerin Ethereum blokzincirinde zaman damgası almasını sağlayan çözümünü duyurdu.

Blockdown 3.0 konferansında duyurulan çözüm, içerik üreticiler için telif hakkı koruması ve web sitesi ziyaretçileri için doğrulanabilir bilgiler sağlıyor. Şirket, internet kullanıcıları ve içerik üreticileri için daha güvenilir bir internet oluşturmayı hedefliyor. Sistem Block.one gibi yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışan ekipler tarafından da destekleniyor.

WordProof ilk olarak internetin yüzde 35’ini oluşturduğu düşünülen popüler içerik yönetim sistemi WordPress’i destekleyecek. Bir eklenti olarak kurulabilecek WordProof, üretilen içeriklere sağladığı zaman damgasıyla içerik kopyalama gibi sorunların da önüne geçmeyi hedefliyor.

WordProof daha önce Avrupa’daki “Sosyal Fayda için Blokzinciri” yarışmasını kazanmış ve 1 milyon euro ödüle layık görülmüştü. Daha sonra ise şirket yatırımcı olarak Yoast SEO’ya dahil oldu. Bu da platformun blokzinciri destekli uygulamalar geliştirmek için olan istekli yaklaşımını gösteriyor.

Zaman Damgası Ekosisteminin kullanıma sunulması, site sahipleri (yayıncılar, e-ticaret web siteleri ve işletmeler gibi), reklam verenler, BigTech ve politika yapıcılar dahil olmak üzere çok sayıda paydaşın güçlerini birleştirmesine yol açabilir. WordProof yaptığı açıklamada, bu tür çözümlerin etkili hale gelebilmesi için paydaşların bir araya gelmesinin kritik bir önem taşıdığını söylüyor.

WordProof Ürün Müdürü Jelle van der Schoot’un konuya yönelik açıklaması şöyle: “Blokzinciri, başlangıçta bir zaman damgası için icat edildi. WordProof olarak tüm içerik yönetim sistemlerinde ve e-ticaret platformlarında kullanılabilecek en kullanıcı dostu zaman damgası aracı olmaya kararlıyız.

Ant Group, blokzinciri tabanlı telif hakkı koruma ağını duyurdu

KaynakBitNews