Ant Group, içerik üreticiler için blokzinciri tabanlı bir dijital telif hakkı hizmetini duyurdu.

Grubun AntChain ağını kullanan dijital telif hakkı platformu, içerik üreticilerinin müzik notalarından videolara, görüntülere, makaleler ve denemelere kadar çeşitli orijinal çalışmaları doğrulamasına olanak tanıyor.

Bir içerik üreticisi çalışmasını platforma yüklediğinde platform, ilk olarak içeriğin kendi veritabanında bulunan tek içerik olup olmadığını kontrol ediyor. Daha sonra eserle ilgili temel bilgileri ve noter damgasını içeren benzersiz bir dijital telif hakkı sertifikası oluşturuyor. Kurcalamaya dayanıklı bu sertifikalar, telif hakkı ihlali ve haksız fiil davalarında kanıt olarak sunulabiliyor.

Ant Group platformun ilgili harcamalarda yüzde 95’e varan tasarruf sağlarken, bir telif hakkı tescilinin tipik olarak zahmetli ve maliyetli sürecini yalnızca bir dakikaya indirdiğini de söylüyor.

Ant Group’ta İleri Teknolojilerden Sorumlu Başkan Guofei Jiang konuyla ilgili olarak: “AntChain’in birden fazla taraf arasında güven inşa etmede ve telif hakkı endüstrisi için gerçek hayattaki sorunları çözmede çok önemli bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. AntChain destekli dijital telif hakkı hizmetleri platformu, içerik oluşturucuların çalışmalarını doğrulamaya ve korumaya çalışırken tipik olarak karşılaştıkları sıkıntılı noktaları ele almak için özel olarak tasarlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Dijital müzik telif hakkı dağıtım ağı olan Shanghai C.C. Music Culture Co Ltd, deneme süresi boyunca platforma katılan ilk ortaklardan biriydi. Artık Music Culture ağının bir parçası olan müzisyenler, orijinal çalışmalarını platforma yüklediklerinde dijital telif hakkı sertifikalarını güvence altına alabiliyor ve IP aracılığıyla elde edilen gelirleri kaydetmek için akıllı sözleşmeler kullanabiliyor. Platform sayesinden müzisyenlerin çalışmaları başarıyla satıldıktan sonra akıllı sözleşme tetikleniyor ve vadesi gelen gelirler otomatik olarak ödeniyor.

Ant Group, şu anda platformu aracılığıyla her gün 10 milyondan fazla orijinal eserin sertifikalandırıldığını söylüyor.

TikTok telif hakkı ihlallerinde blokzincirini nasıl kullanıyor?

KaynakFinextra