Ant Group Başkanı Eric Jing, finansal altyapının geleceğinde blokzincirinin yeni bir standart haline geleceğini söylüyor.

Blokzinciri teknolojisinin finans dünyasına yönelik potansiyeli ile ilgili konuşan Jing, COVID-19 pandemisinin ekonomik etkileri göz önüne alındığında, insanlık tarihini birinci yüzyılın başlarına benzer şekilde “pandemi öncesi ve pandemi sonrası dönem” olmak üzere ikiye ayırdığını söylüyor.

Jing, finans sektörünün geleceğinin teknoloji tarafından yönlendirilmesi, verimliliği artırması, geçmişte imkansız olan süreçleri mümkün kılması gerektiğini vurguluyor. Jing’e göre pandemi, finansal teknolojiler için bir katalizör rolü gördü ve bu süreçte FinTech küresel pandemiyle mücadelede için etkili bir hale geldi.

Dijital ekonominin finans sektörünün dönüşümünü destekleyebileceğini Ant Group Başkanı Jing’in İkinci Bund Finans Zirvesi’nde konuya yönelik yaptığı açıklamalar şöyle:

20 yıl önce internetin benimsenmesinden bahsetmiştik; on yıl önce bulutun benimsenmesinden bahsetmiştik. Şimdi ise blokzincirinin benimsenmesinden bahsediyoruz. Gelecekte, blokzincirinin benimsenmesi bir standart haline gelecek.

Dijitalleşme dalgası şu anda bir patlama yaşıyor. Gelecekte, bulut bilişim ve blokzinciri yeni finansal altyapı olacak. Bulut bilişim ve blokzinciri yeni finans endüstrisinin altyapısı haline gelirken, dağıtık veritabanları da veri işleme için güçlü destek sağlayacak.

Ant Group ve Blokzinciri

Dünyanın önde gelen FinTech şirketleri arasında yer alan Ant, blokzinciri, IoT, veri tabanı, yapay zeka ve güvenlik teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyor. Şirket, blokzinciri teknolojisi ile değer aktarımı ve çok taraflı iş birliğinin verimliliğini artırırken bir yandan da yeni nesil bir güven mekanizması kurduklarına inanıyor.

Şirketin blokzinciri hizmetleri, kendi geliştirdiği finansal sınıf bir konsorsiyum blokzinciri platformu olan AntChain üzerine inşa edilmiş durumda. 25 Eylül’de KOBİ’ler ve finans kurumları için AntChain destekli küresel bir ticaret ve finansal hizmetler platformu olan “Trusple” ı başlatmıştı. Bununla birlikte Ant Group, yayınlanmış en fazla sayıda bokzinciri patent başvurusuna sahip.

Ant Group, blokzinciri tabanlı telif hakkı koruma ağını duyurdu

KaynakBlockchain.news