Çin merkezli şirketler tarafından domine edilen Clarivate’in Derwent Dünya Patent Endeksi’ne (DWPI) göre Ant Group blokzinciri ile ilişkili alınan patentlerdeki liderliğini sürdürüyor.

Uluslararası Varlık Yönetimi (IAM) tarafından DWPI verilerini kullanılarak yapılan araştırmaya göre Ant Group, hem miktar hem de kalite için başvurulan patentleri bir araya getiren endeksin en üstündeki yerini korudu.

Verilere göre Ant Group 2020 yılında eklenen 586 patentle birlikte toplamda 2298 patente sahip. Şirket 2020’de bir öndeki yıla kıyasla yüzde 33 düşüş gördü.

2020’de blokzinciri ile ilişkili patent sayısını önemli ölçüde artıran Ping An Group 1749 patentle ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise 1666 patentle Tencent yer alıyor.

International Asset Management

Listede ilk 10’da Çinli olmayan tek şirket olarak ise IBM dikkat çekiyor. IBM topladam 647 patentle listenin dördüncü sırasında yer alıyor.

DWPI, şirketlerin patentlerinin “ortalama güç endeksini” oluşturmak için patentleri teknik genişlik, coğrafi kapsam ve ortalama yıllık atıflar gibi çeşitli ölçütlere göre de puanlıyor. Eğer bu metriklere göre değerlendirecek olursak IBM, Ant Group’un hemen ardından ikinci sırada yer alıyor.

Çin Devlet Başkanı’nın teşviği blokzinciri patent başvurularına yansıdı

KaynakCoinDesk