Çin merkezli FinTech devi Ant Group, blokzinciri destekli küresel ticaret ve finansal hizmetler platformu Trusple’ı başlattığını duyurdu.

Ant, yeni platformun başta KOBİ’ler olmak üzere firmaların mallarını dünya çapında satmasını kolaylaştırıp daha ucuz hale getireceğini ve aynı zamanda finans kurumları için maliyetleri azaltacağını söylüyor.

Trusple bir alıcı ve satıcı platforma ticaret emri yükledikten sonra akıllı bir sözleşme oluşturarak çalışıyor. Sipariş gerçekleştirilirken akıllı sözleşme, sipariş verme, lojistik ve vergi iadesi seçenekleri gibi önemli bilgilerle otomatik olarak güncelleniyor. AntChain’in blokzinciri teknolojisi ile alıcının ve satıcının bankaları, akıllı sözleşme aracılığıyla ödeme anlaşmalarını otomatik olarak işliyor.

Ant, otomatikleştirilmiş bu sürecin, bankaların alım satım siparişlerini izlemek ve doğrulamak adına geleneksel olarak yürüttüğü zaman alıcı süreçleri ortadan kaldırırken, aynı zamanda bilgilerin kurcalamaya karşı korumalı olmasını da sağladığını söylüyor. Trusple üzerindeki başarılı işlemler aynı zamanda KOBİ’lerin kredi itibarlarını AntChain üzerinde inşa etmelerini sağlayarak finansman hizmetleri almalarını da kolaylaştıracak.

Ant, platformun ortakları olarak BNP Paribas, Citi, DBS, Deutsche Bank ve Standard Chartered dahil olmak üzere birçok küresel bankayı listeledi.

Ant’in gelişmiş teknolojilerden sorumlu başkanı Guofei Jiang konuyla ilgili olarak: “Tıpkı Alipay’in alıcılar ve satıcılar arasında güven inşa etmek için çevrimiçi ödeme çözümü olarak 2004’te tanıtıldığı zamanki gibi, AntChain destekli Trusple’ın piyasaya sürülmesiyle, sınır ötesi ticareti alıcılar, satıcılar ve onlara hizmet veren finans kurumları için daha güvenli ve daha verimli hale getirmeyi dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Ant Group hızlı blokzinciri dağıtımı için AntChain’i tanıttı

KaynakFinextra