Eski adıyla Ant Financial olarak da bilinen ve Alipay’in ana şirketi olan finansal hizmetler sağlayıcısı Ant Group, daha hızlı blokzinciri dağıtımı için AntChain hizmetini tanıttı.

AntChain, blokzinciri tabanlı çözümler için şirketin yapay zeka, nesnelerin interneti ve güvenli hesaplama dahil olmak üzere birçok teknolojiyi birleştiren yeni bir teknoloji markası.

Kurumsal müşteriler AntChain İstasyonunu 1 saat içinde kurabilecekler. Bu da 10 saatlik önceki kurulum süresi ortalamasına göre bir hayli kısa bir süre anlamına geliyor. Aşağı yukarı bir dizüstü bilgisayar boyutunda olan istasyon, gizliliği koruyan hesaplama ve güvenlik algoritmaları için donanım şifreleme işlemlerini hızlandırarak AntChain uygulamalarının dağıtımını hızlandırmak için tasarlandı. Daha önce AntChain’in kurulumu, bir dizi yazılımın kurulmasını ve hesaplama ortamının genel amaçlı donanım üzerinden hazırlanmasını içeriyordu.

Ant Group bunun yanı sıra Dell, Hewlett-Packard ve Lenovo ile AntChain kullanan KOBİ’ler adına IT kiralama hizmetlerini erişilebilir hale getirmek için de stratejik bir anlaşma imzaladı. Şirket Mayıs 2020’nin başında da Intel ile benzer bir ortaklık kurmuştu.

Ant Group 2015’ten beri blokzinciri teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesine önemli ölçüde yatırım yapıyor. Resmi basın açıklamasına göre Ant Group şu anda Çin’deki en üretken ve en büyük blokzinciri platformuna sahip. 1 milyar kullanıcıya destek veren platform her gün 1 milyar işlemi gerçekleştirme kapasitesine sahip. Şu anda her gün ortamala 100 milyondan fazla dijital varlık AntChain’e yükleniyor.

Blokzinciri teknolojisi birçok sektörün ilgisini çekmeye devam ediyor. Ancak teknolojinin önündeki en büyük engellerden birisi de nasıl kullanılacağını, uygulanacağını ve kurulacağını bilememek. AntChain’in geliştirdiği çözüm kurulum esnasındaki kompleks problemleri ortadan kaldırarak işletmelerin blokzinciri dünyasına daha kolay adım atmasını sağlıyor. Kolay kurulum süreçleri teknolojinin daha sık kullanılmasına yol açarken benimsenmesini de artıracaktır.

Ant Financial, KOBİ’ler için blokzinciri çözümünü duyurdu

KaynakPaypers