UEFA, AliPay’in de sahibi olan Ant Group’un blokzinciri yan kuruluşu AntChain ile blokzinciri teknolojisi için 5 yıllık yeni bir küresel ortaklık duyurdu.

AntChain geçtiğimiz yıl ertelenen ve bu yıl oynanmasına karar verilen UEFA EURO 2020‘nin resmi blokzinciri ortağı olarak hareket edecek. Çin merkezli teknoloji markası, etkinlik sırasında en çok gol atan oyuncu kayıtlarını saklamak için blokzinciri kullanacak.

AntChain hâlâ erken aşamalarında sayılır. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şirket, yapay zeka ve güvenli hesaplama dahil olmak üzere çok sayıda dijital teknolojiyi bir araya getiren blokzinciri tabanlı çözümler sunmak için AntChain olarak yeniden adlandırılmıştı.

AntGroup’un UEFA ile anlaşması AntChain’i küresel arenada kullanmak istediğinin de bir göstergesi olabilir. Ant Group, AntChain için Çin dışında bir isim yapmak istiyor ve bu sponsorluk, markanın uluslararası görünürlüğünü güçlendirecek.

2015’ten bu yana Ant Group, blokzinciri teknolojilerinin araştırma ve geliştirilmesine önemli ölçüde yatırım yapıyor. Şirket, çok sayıda katılımcıyı ve karmaşık süreçleri içeren sektörlerde güven oluşturmayı ve şeffaflığı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Ant Group, Eylül 2020’de KOBİ’lere sınır ötesi ticaret finansmanı konusunda yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış uluslararası ticaret için bir blokzinciri platformu Trusple’ı başlatmıştı. Çözüm, Citi, Standard Chartered ve DBS gibi büyük uluslararası bankaları şimdiden cezbetmiş durumda.

Ant Group hızlı blokzinciri dağıtımı için AntChain’i tanıttı

KaynakLedgerInsights