Ubisoft, Paris ve Singapur’da bir kuluçka programı olan Girişimciler Laboratuvarı’nın beşinci sezonunu duyurdu. Program sosyal eğlence ve blokzinciri ile ilgili projeler için 1 Mart’a kadar açık.

Fransa merkezli oyun şirketi Ubisoft, yaklaşık 16 bin çalışanıyla birlikte birçok büyük eğlence şirketinden çok daha fazla yeni teknolojileri denemeye meraklı ve açık bir şirket. Bu  Girişimciler Laboratuvarı da bunu gözler önüne seren projelerden bir tanesi.

Ubisoft Stratejik İnovasyon Laboratuarı liderliğindeki bu program, yenilikçi ürünler ve hizmetler oluşturan girişimleri desteklemek için 2017 yılında başlatılmıştı. Tabii ki, ikincil bir amacı da Ubisoft ekiplerini eğlence endüstrisi için dönüştürücü trendlere daha yakın hale getirmekti.

Ubisoft’un bir süredir blokzinciri teknolojisine yönelik ilgisi biliniyor. Şirket oyun sektöründe blokzincirinin önemli bir yer edinebileceğini düşünüyor. Bu bağlamda Girişimciler Laboratuvarı’nın bu sezonunda iki önemli konuya öncelik veriliyor; Sosyal Eğlence ve Blokzinciri

Sosyal Eğlence: Sosyal bağ eğlencenin kalbidir. Birçok oyun deneyimi, oyuncuların etkileşime girmesi, yaratıcı olması ve birlikte öğrenebilmesi için yenilikçi özellikler sunuyor. Bu sezon Ubisoft’un hedefi bir adım daha ileri giderek sosyal olarak kapsayıcı, güçlendirici, olumlu ve erişilebilir deneyimler yaratmanın yeni yollarını aramak. Belirsiz bir alan gibi görünebilir, ancak Ubisoft bu konuyla ilgili bir sınır çizmiyor.

Blokzinciri: Dört sezon boyunca öğrendiklerini temel alan Ubisoft, uzun zamandır oyun için blokzinciri uygulamalarını keşfetmeye olan bağlılığını yineliyor. Şirket, teknolojinin oyuncuları nasıl güçlendirebileceğini öğrenmek, denemek, yeni etkileşim biçimleri ve özellikleri ile deneyimlerini geliştirmek için yeni yollar oluşturmak istiyor.

KaynakVentureBeat