Değerlemesi açıklanmayan Blockchain tabanlı Free-to-play yapıma 12 milyon dolarlık yatırımda bulunuldu. İşte detaylar…

NFT olarak alınıp satılabilen kartlarla oynanan Cross the Ages, 12 milyon dolarlık ilk tur yatırım aldı. Değerlemesi ‘henüz’ açıklanmayan Blockchain tabanlı free-to-play yapıma yönelik yatırım turuna katılanlar arasında video oyun dünyasının tanınmış yayıncılarından Ubisoft’un yanı sıra kripto yatırım şirketi Animoca Brands, The Sandbox’ın kurucu ortağı Sebastian Borget ve Polygon da var.
Ubisoft; Assassin’s Creed, Far Cry, Tom Clancy’s, Just Dance ve daha birçok oyun serisinin arkasındaki şirket.

İlk açıklamalara göre söz konusu finansman bir geliştirme programı, anladığımız kadarıyla daha yüksek maaş ödemeleri ile yeteneklerin elde tutulması ve yeni pazarlara açılma fırsatları için kullanılacak.

Singapur merkezli oyunun geliştiriciler, sanatçılar ve pazarlamacıları da içeren ekibinde toplamda 140’tan fazla kişi bulunuyor. Yıl sonuna doğru bu rakamın 200’ün üzerine, 2023’te ise 250’ye ulaşması planlanıyor.

Blockchain oyunlarının yükselişi devam ediyor…

Blockchain oyunları, kripto endüstrisinin gelişen alanlarından biri. Geçtiğimiz Ocak ayında aktif Blockchain oyunlarının sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katlanarak 400’e ulaşmıştı. Kripto borsası FTX’in kısa süre önce kendi oyun birimini başlattığını, hatta geçtğimiz hafta Good Luck Games’i satın aldığını biliyoruz. Good Luck Games, Free-to-play kart oyunu Storybook Brawl ile tanınıyor.

Cross the Ages yükselişteki yapımlardan… Halihazırda bir dizi ücretsiz romanı esas alan distopik bir gelecek tasviri ile dikkat çekiyor. Gelecekte romanlardaki ipuçlarına dayalı görevleri yerine getirmeye çalışan oyuncular, NFT’ler için bireysel ya da multiplayer (takımlar halinde) rekabet ediyor. Ayrıca oyundaki dijital kartları fiziksel kopyalara dönüştürme seçeneği de sunuluyor.
Ek olarak sanatçılar ve oyuncular yeni şehirler, fütüristik öğeler ve oyun geliştirme özelliği de sunulacak. ‘Blockchain-üzeri oyun modları geliyor’ demek yanlış olmaz.Başarılı yapıma 2023 yılı ortalarına kadar metaverse öğelerinin eklenmesinin düşünüldüğünü de belirtelim.

KaynakCoindesk