400 bine yakın aktif personeli, 10 bine yakın uçağı ve 32 uydusu ile ABD Hava Kuvvetleri, son derece inovatif bir adım attı. İşte ilk detaylar…

ABD Hava Kuvvetleri’nin blockchain’i bir süredir test ettiği biliniyordu; en nihayetinde bu aşamanın geride bırakıldığına işaret edilerek ilgili teknolojinin bütçeleme ve muhasebe süreçlerinde aktif olarak kullanılacağı duyuruldu.

Resmi bir basın bülteni ile paylaşılan detaylara göre kısa adı USAF olan ABD Hava Kuvvetleri, bütçeleme ve muhasebe konuları için blockchain ekseninde bir sistem geliştirilmesi amacıyla SIMBA Chain ile anlaşmaya vardı.

Bu kapsamda SIMBA Blocks’un kullanımı ile birlikte Digital Blockchain Budgeting Accountability and Tracking (DiBaT – Dijital Blockchain Bütçeleme Muhasebesi ve İzleme) ismi verilen projede fon hareketlerinin takibi, tedarik zincirindeki akışın dolarize edilmesi gibi kritik öneme sahip ihtiyaçların karşılanacağı aktarıldı.

Nihai halinin ne zaman kullanılacağı konusunda herhangi bir bilginin paylaşılmadığı projenin genel itibarıyla oldukça karmaşık durumdaki sisteme şeffaflık ve kolaylık getirmesi bekleniyor.

Joel Neidig: “Hava Kuvvetleri, ABD Savunma Bakanlığı içinde blockchain kullanımında lider”

Konuya ilişkin açıklamasında SIMBA Chain Kurucu Ortağı Joel Neidig, “Hava Kuvvetleri ile çeşitli uygulamalar üzerine 4 yıldır çalışıyoruz, nihayet pilot aşamadan ve kavram kanıtlamadan çıkarak üretim ortamına geçtiğimiz için heyecanlıyız. Hava Kuvvetleri, ABD Savunma Bakanlığı içinde blockchain kullanımında kesinlikle lider.” Dedi.